top of page

Workshops

Een naschoolse schilderworkshop bestaat uit 6 lessen van een uur (iets korter bij kleuters), waarbij er elke les een kunstwerk gemaakt wordt. Ik vind het leuk om verschillende materialen aan te bieden, zoals canvas doeken, tegeltjes, water- of acrylverf of ecoline. Tijdens de laatste les organiseren we een expositie, waarbij ouders, broertjes, zusjes, opa's, oma's en andere belangstellenden kunnen langskomen om alle gemaakte kunstwerken te bewonderen.

De kosten per workshop bedragen € 47,50,= per leerling. Het materiaal, maar ook het maken van een wervingsbrief, het bevestigen van de inschrijving aan de ouders, het incasseren van het cursusgeld en de uitnodiging voor de tentoonstelling, kortom de hele administratie, is inbegrepen bij de prijs!

 

 

Naast scholen, is het ook voor ouders, vriendinnengroepjes of bedrijven mogelijk om mij te benaderen voor het geven van een workshop schilderen. Neem gerust contact met mij op, zodat we alle mogelijkheden kunnen bespreken.

IMG-20200220-WA0009.jpg
Reacties

Leuk dat je weer een workshop organiseert op De Hoeksteen. Anne zegt mij net dat ze er “heel erg veel zin in heeft”.

Ad van Rooijen

 

"Leuk dat je weer een workshop organiseert op De Hoeksteen.  Anne zegt mij net dat ze er “heel erg veel zin in heeft”."

Overzicht Workshops
1. Goochelen met verf (1).jpg

Goochelen met Verf - groep 1/2

Hooggeëerd Publiek: kom naar het creatieve circus op school!

We schilderen o.a. clowntjes en maskers. Speciaal voor de

allerkleinsten deze workshop over het circus!

1. winterwonderland.2.jpg

Winterwonderland - groep 1/2

De winter is nog volop aanwezig! Daarom is er nu “Winterwonderland”, waarin we lekker met verf aan de slag gaan. We gaan prachtige kunstwerken maken waaronder sneeuwpoppen, wanten en Eskimo’s en gebruiken daarvoor verschillende materialen! Heb je zin om mee te doen?

1. Boerderij.jpg

Op de Boerderij - groep 1/2

Alle kinderen uit groep 1 en 2 kunnen nu kennismaken met diverse teken- en schildermaterialen. Zo schilderen we uiteraard de koe, maar ook de pauw en een lieve vogelverschrikker ontbreken niet.

1. Kabouterland.JPG

Kabouterland - groep 1/2

Leuke schilderworkshop, waarin kabouters en elfjes de hoofdrol spelen. Elke les wordt er met ander materiaal

gewerkt, bijvoorbeeld acrylverf, ecoline, gips en doek

1. Schilderen doe je Zoo.jpg

Schilderen doe je Zoo - groep 1/2

In deze workshop maken we een tripje door de dierentuin en leren we niet alleen hoe je moet schilderen, maar werken we ook op verschillende materialen, zoals karton, tegels en hout. Zo maken we o.a. dierenmaskers en gaan we ook Olaf uit Frozen schilderen.

1. Wij gaan op Reis (2).jpg

Wij gaan op reis - groep 1/2

Vlak voor de vakantie maken we een creatieve reis met verf en kwast in deze schilderworkshop. We schilderen met acrylverf allerlei zomerse voorwerpen, zoals een koffer en een vlieger. Heb je zin om mee te gaan?

1. Lentekriebels.1.jpg

Lentekriebels - groep 1/2

Als je goed om je heen kijkt, zie je het al: de lente komt eraan! Geen verrassing dus, dat deze workshop voor de allerkleinsten dáár over gaat. We schilderen bloemen, vlinders en wie komt er toch uit dat ei tevoorschijn? 

3. Dierenstreken (1).jpg

Dierenstreken - groep 3/4

In deze workshop spelen dieren de hoofdrol! Stoere, lieve, langzame èn snelle dieren komen voorbij. Elke week maken we met verschillende soorten verf en materiaal een nieuw kunstwerk. Wat is jouw lievelingsdier?

3. Ridders en Prinsessen.jpg

Ridders en Prinsessen - groep 3/4

Alle ridders en prinsessen uit groep 3 en 4 opgelet: je kunt nu meedoen aan deze schilderworkshop! We gaan o.a. kastelen, betoverde kikkers en een echt stokpaardje schilderen! Zes weken lang gaan we veel knutselen en schilderen met acrylverf op verschillende materialen.

1. Stap in de Tijdmachine.jpg

Stap in de Tijdmachine - groep 3/4

In de schilderworkshop “Stap in de Tijdmachine” maken we een sprong in de tijd en gaan we niet alleen terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen, maar vliegen we ook de ruimte in om uiteindelijk te belanden……tussen de vreemde dieren.

4. Sprookjesachtig Schilderen.jpg

Sprookjesachtig Schilderen - groep 3/4

Er was eens……een superleuke schilderworkshop! Speciaal samengesteld voor alle creatieve kinderen uit groep 3 en 4! In deze workshop draait alles om sprookjes: er komen prinsen, prinsessen en draken voorbij, maar ook Klein Duimpje ontbreekt niet. En wie zien we daar in de spiegel?

3. Feestelijk Schilderen.jpg

Feestelijk Schilderen - groep 3/4

Schilderen is een feest! Bij feest denken we al snel aan taart, ballonnen en maskers. 

Dat zijn dan ook de onderwerpen, die bij deze gezellige workshop zeker aan bod komen.

3. In de Jungle.zebra.jpg

In de Jungle - groep 3/4

In deze workshop, waarin vooral wilde dieren de hoofdrol spelen, ontbreken uiteraard de aap, de giraf en de zebra's niet! We werken vooral met fantasierijke, vrolijke kleuren.

3. Sterren op het Doek.jpg

Sterren op het Doek - groep 4/5

Voel jij je stiekem ook wel eens een superster? En ben je daarnaast graag creatief bezig? Dan is het goed om te weten dat er een spiksplinternieuwe schilderworkshop is:  “Sterren op het Doek”, waarin je naast sterren in de lucht ook jezelf als ster kan schilderen!

5. Vlinders in je buik.jpg

Vlinders in je buik - groep 4/5

In “Vlinders in je Buik” maken we kunstwerken die alles te maken hebben met de zomer, verliefd zijn en vlinders. We werken o.a. met acrylverf en oliepastel krijt op verschillende materialen. Heb jij zin om mee te doen? Geef je dan snel op, er kunnen 10 kinderen meedoen!

3. Nieuwe Van Gogh.jpg

Kunstenaar in de Dop - groep 4/5/6

Misschien weet je het nog niet, maar jij zou zomaar de nieuwe Van Gogh kunnen zijn! In deze 6 weken durende workshop kijken we naar werken van o.a. Van Gogh, Picasso en Keith Haring, waarna je in dezelfde stijl probeert zelf een kunstwerk te maken. We schilderen met kroontjespennen en zelfs met een vork!

7. Wereldkunst.jpg

Wereldkunst - groep 5/6

Wie wil er mee op een kunstzinnige reis over de wereld? 

Van verschillende werelddelen bekijken we de kunst en gaan dan héél snel zelf aan de slag met verf. We gaan o.a. naar Australië, Afrika, Amerika en ook Europa slaan we niet over.

5. Natuurlijke materialen.jpg

Natuurlijk Schilderen - groep 5/6/7/8

In deze schilderworkshop gebruiken we zoveel mogelijk natuurlijke materialen. We gaan werken op (steiger)hout, met stofjes en we gaan canvas beplakken met verschillende materialen, waarbij we vooral onze eigen fantasie gebruiken!

5. Schilderachtig Europa.jpg

Schilderachtig Europa - groep 5/6

In deze schilderworkshop reizen we door verschillende Europese steden. Zo stuiten we in Frankrijk op de Eiffeltoren, maken we een portret net als de Spaanse schilder Picasso, schilderen we Engelse cup cakes, maar we reizen ook door Nederland!

5. Ik hou van Holland.jpg

Ik hou van Holland - groep 5/6

Leuke, afwisselende schilderworkshop waarin typisch Nederlandse

onderwerpen zoals Delfts Blauw, tulpen en memorie aan bod

komen! We werken o.a. op tegels, hardboard en met inkt en

acrylverf.

7. Kunstklas.2.jpg

Kunstklas - groep 7/8

Kom naar de Kunstklas, waarin elke week een ander kunstwerk gemaakt wordt! We tekenen en schilderen met o.a. ecoline en acrylverf op verschillende materialen, zoals hardboard, tegeltjes en blikjes.

bottom of page